Olmayan Rüzgarda Uçurtmasını kaybeden adam !

Gariptir Hayat

Pazartesi, Ekim 13, 2008 Yazar: ters LALE... , 2 yorum var

Hayat Bir Hocamın Dediği Gibi Silgi Kullanmadan Yazı Yazma Sanatıdır. Bazen Silgimiz Yoksa elimizi Islatır Silerdik. Hayatta da oluyor Bunlar. Ne Kadar Onları Tam olarak temizleyemesekte. Aslında Hayat Bizleriz. Ne Kadar katarsak hayata O kadar Kendimize Katarız. Yaşamın o Boşluklarını Anca Böyle Doldurabiliriz.


Bir Zamanlar Kemalizm

Cuma, Ekim 10, 2008 Yazar: ters LALE... , , , Yorum yok
Bir Zamanlar " Vazifemiz Türk vatanı içinde bulunanları behemehal Türk yapmaktır.Türklere ve türkçülüğe muhalefet edecek nasırı kesip atacağız. Vatana hizmet edeceklerde arayacağımız evsaf herşeyden evvel o adamın türk ve türkçü olmasıdır." diye devam eden bi gelenek
İsmet İnönü yazısı gelmiş özgürlükten bahseder hale .. . 1925

Kemalizm = Asimilasyon

2009'un Öss Sorularını Hazırlıyoruz

Perşembe, Ekim 09, 2008 Yazar: ters LALE... , , , Yorum yok
Bugün ne mi oldu. Edebiyat dersindeyiz. Sanatları işliyoruz. Açık mı kapalımı istiare bi bok anlamıyorum hoca anlatıyor ben anlamamakta ısrar ediyorum fln . Ene'l hak sanatını işliyorduk. Birden hoca dediki :) iktidarda dindarlar var ondan bu tarz sorular çok gelir , peygamber, yunus emre bilmem ne çıkar. Lan dedim kendi kendine ne oluyor la . İktidarmı hazırlıyor Soruları.

Yanda Hamide ne olmuş normaldir tarzında bişi dedi . O an zaten ben biraz beyindeki bilgileri güreştirdim . Anladımki hala b*ktan bi ülkede b*ktan bi iktidar tarafından yonetiliyoruz.

Arka Kapı Diye Bağıramamak

Salı, Ekim 07, 2008 Yazar: ters LALE... , , , Yorum yok
Bugün biraz farklı bi gündü . Gözüm nedenini bilmediğim bi nedenden dolayı şişmiş. Sabah biri gözüm bantladımı filan diye düşünmüştümki ellerimle açtım gözümü. Aynanın karşısına geçtim saçlarım dikilmiş horoz gibi inmiyor :) 1 kutu jöle boşa gitti gene inmedi :) .


Çıktık Yola dershane gene her zamanki gibi geçti. Arkadaşın biri hoca 40 dakikada 131kere eee dedi diye hesaplamış biri iddia yattı diyor fln bende gözümü düşünüyorum tabe. Dersler bitti kampüse çıktım. Bi hocam dershane açmış sitelerine yardımcı olmak için gittim. Filan biraz oradada telaş var. Bazı izinlerde sorun var canı sıkkın. Biraz siteleri gezdim geliyorum . Eve önce arakadaşı aradım eğer yurtta ise görüşelim diye ama yoktu . Eee ne yapalım bindik orobüse. Denizlide otobüslerde maximum kaç kşi bineceği yazıyor. 20 Koltukta 35 ayakta yolcu ufacık midibüs :) naısl gdiyor onuda çözemedim . İşte herkes birbirine yapıla yapışla birinin eli birinin cebinde fln gidiyoruz durum bu.


İnternetten YGS - Kpss Tercihi Yapmak

Arkadaşlar öss geldi geçti . Ek yerleştirme yapılacak. Bu çarşamba günü başlıyor. Bunun için internetten tercih yapacak arkadaşlara yardımcı olaluım diye internette nasıl yaparız onu . İŞte bizde onu resimlerle anlatacaz.Resimleri Büyütmek İçin üzerlerine Tıklayalım Arkadaşlar.


Öncelikle http://www.ais.osym.gov.tr Adresine giriş yapıyoruz. Oradan Tc Kimlik numarası ve şifresi olanlar biliyorlar zaten giriş yapabilirler .



OPPS "diyanet" Kendine Gel


Diyanet işleri başkanı bu şahış . Açıklamalarını duyunca önce bir duraksıyorum sonra ne oluyor lan . Diye bağırasım deliresim geliyor biliyorsunuz ki birşeye yaramayacak Bir bağırma durumu. Ama ne desem içimdekini açıklayacak kadar düzgün olmayacak onun farkındayım . Laik bir ülke güya ama Laiklik’in L’sini görmek bile hayal gibin birşey oluyor . Bir defa ülkenin dini bi kurumu olması kadar saçma bi durum olamaz. Din insanın kendi içinde yaşadığı bi durumdur bi duygudur. Bunu tüm topluma yaymak nedir. Dini yönetme insanları yönlendirme çabası niye?

Boşa Geçen Zaman "Şuan"

Perşembe, Ekim 02, 2008 Yazar: ters LALE... , , 1 yorum yapılmış
Boş vakit olgusu toplumda sıkça kulanılan bir tabir. Toplumumuzda bilinmeden kulanılan o kadar çok yalnışlar varki onlardan biride boş Vakit diye tabir ettiğimiz "şey".Ama bu benim gözüme battı :)

Kavram olarak bile baktığımız zaman bile ne kadar yalnış şey olduğunu görüyoruz.

Munzur Bir Hazinedir

Çarşamba, Ekim 01, 2008 Yazar: ters LALE... , , , , 1 yorum yapılmış

MUNZUR BİR HAZİNEDİR
Munzur vadisi Dersim için neredeyse varlık, yokluk kadar önemli bir doğa harikasıdır. Munzur Bir Hazinedir. Şu gün ki dünyanın çözüm üretme konusunda zorlandığı ,su savaşlarının konuşulduğu zamanda Munzur’u kirletmek yok etmek aptallıktır.Munzur;yukarı Mezopotamya’nın son harikası Dersim’in hayat damarıdır. Gerek konumu gerekse coğrafya üzerindeki işlevi ile.