Olmayan Rüzgarda Uçurtmasını kaybeden adam !

5 Mart günü...

Pazartesi, Mart 07, 2011 Yazar: ters LALE... Yorum yok

Bugün aslında tepede güneş ile başlayıp bisiklet arama derdi ile devam edip bozuk bisikletleri taşımak zorunda kalıp :) baraja ulaşarak ve böyle uzun bir cümleyi kurarak bitirmiş bulunuorum :=)

Akademik özgürlük mü dediniz ?

Bu ülkede özgürlüğü konuşmak Üniversitelerde bile olsa zordur. Hiç oldu mu derseniz sanırım özgürlük kavramı bizim ülkemize yabancı. Pek de yerlileştirebileceğimizi sanmıyorum. Bu zihniyetin devam etmesi özgürük bi yana akademilerin kendi amaçlarına aykırı davranmaları bi bakıma kendi kendilerini kaybetmelerine neden olacak gibi geliyor bana ! Akademiler her fikrin tartışıldığı her türlü  farklılığı sağlandığı bilimin temeL alındığı eğitim kurumları olmaları gerekiyor.

(Akademi,(Yunanca Ἀκαδημία) en geniş tanımıyla yükseköğrenim kurumu anlamına gelir. Günümüzde bilim, edebiyat ve sanat konularını tartışmak için bir araya gelen üyelerin oluşturduğu kurumlara da akademi denir.) (bknz: wiki)

Akademik özgürlük meselesi diğer ülkelere nazaran bizde daha farklı açılardan ele almak gerebilir. Ülkemizde 80 darbesinin izlerini yansıtan belkide en büyük  kurum YÖK'tür.Diğer ülkelerde YÖK denilen kuruma kavrama rastlamak pek mümkün değil.Kısa bir araştırma yaptım bu konuda . Yök denilen yani yüksek öğretim kurumları üzerinde belirleyici, baskı kuran bir otorite yok.