Olmayan Rüzgarda Uçurtmasını kaybeden adam !

Birgün ben öldüğümde...

Salı, Mayıs 29, 2012 Yazar: ters LALE... Yorum yok
Aslında bu arlar yaşamıyorum da diyebiliriz. Sadece nefes alıyorum yeter mi acaba bu yaşamak için ? Heralde ki yetiyor ki bu durumdayız hala . Neyse bu aralar çok içiyorum ne bulursam bira , sigara çay, ısırgan otu , rakı, köpek öldüren neyse.. Bu aralar ben bende değilim anlayacağınız . Artık yazamıyorum da . Umut desen var bazen var gibiydi artık oda yok ... Neyse ya ben bayagı bi karamsar oldum. Artık gamzelerim de çıkmıyor muş :) ama gülücük dağıtaibiliyorum hala ..

Zaten böyle karamsarda çok yaşanmaz ha söylim :) . Hayatta herşeyiniz olsa bile mutlu değilseniz çok yaşamayın gidin kendinizi bi köprüden atın. Ben atamadım ahh şu verdiğim sözleri tutma çabası olmasa yapacağım ama dürüstlük denen oyunu oynuyoruz işte.

John Butler Ve Uyku ...

Pazar, Mayıs 27, 2012 Yazar: ters LALE... , , Yorum yok
 John Butler'ı tanımayanlar için uzun uzun anlatmaya gerek yok aslında . Benim için özetlemek gerekirse ; bağlamayı Hasret Gültekin, Kemanı Farid Farjad ağlatıyorsa benim içinde Gitarı John Butler Ağlatıyor..
Gecenin üçünde Fikir Tiryakisinin tweetinden sonra dinledim ve hergün dinlemeden edemiyorum.Hele uykuya eçmeden önce alıp götürüyor beni ya !  Bağımlılık yapar uyarayım .


Dinlerken gözlerini kaptmanız tavisye edilir...

Twitter takipçi sayısını kolayca arttırmak

Twitter denen mikroblog sistemi hala türkiyede tam anlamıyla anlaşılmış değil en azından bir facebook kadar  olmasada artık giderek facebookun yerini almaya başladı. En azından benim içinde bu böyle oldu.

Herkes twitterda takipçi sayısı arttırmanın derdinde. Ama bunu yaparken hile kullananlarda var . Bilmeliler ki yaptıkları hileler den sonra o takipçi sayısı evereste çıkmış gibi aşağı doğru yuvarlanacaktır. Bir süre sonra gene yapayalnız kalmanız  içten bile değil :)

What the psyche or psychic?

Cumartesi, Mayıs 26, 2012 Yazar: ters LALE... Yorum yok


Aslında türk milletinde falcı, medyum dediklerimize normal insanların :)(avrupalılar)'ın kullandığı tabirdir Psyche. Saykik Diye okunur. Kelime Kökeni ruh anlamına gelir. Aslında o kadar basit değil genişçe birer olgudur. Levitasyon , Telekinezi, astral seyehat gibi ..

buruk veda

Cumartesi, Mayıs 26, 2012 Yazar: ters LALE... , Yorum yok
"Beni umutsuz koma
tarihle avutma beni
çünki aşkla sınanmışım sana
sana yangınla, suyla, ateşle
ölümle, yaprakla, şiirle sınanmışım
ey yaşarken kanayan acı
şimşekli gök, tufan, kan fırtınası
uçurum kıyısında hızla büyüyen ot
yapraksız bir ölümün anısı için
körpecik kuzuların derisi için
beni tarihle avutma
umutsuz koma beni

Akıtsam deliren sevdamı
köpürür mü hayatı besleyen su
ey benim
yedi başlı kartalım
her başını
bir dağ başlangıcında koyanım
senin
böyle diri bir akarsu gibi kıvrılan gövdendir
bizim aşkımızı solduranların korkusu
çünki elbette bir su
kendi akacağı toprağın sertliğini bilir
ve suyun gövdesiyle yırtılınca toprak
artık ırmak mı ne denir
işte devrim
ona benzer bir akışın hızına denir
yarın ne olur bilirim ben
bahar gelir, otlar büyür
ölüm de yapraklanır
bir dağ bulur uzun uzun bakarım
bir çam ağacı gölgesi
güzel kokular veren
bir damla güneş görünce
sana da gülümseyeceğim yarın"

Kürt Kelimesi ve Kürtlerin Doğuşu

Perşembe, Mayıs 24, 2012 Yazar: ters LALE... , , , , Yorum yok
Kürt Halkı 


Toros dağlarından Zagros’a kadarki Coğrafyada yaşayan en eski milletlerdendir. Tarihi kaynaklar Kürt Tarihinin geçmişinin beş bin yıla kadar götürmektedirler. Bu halkın bölgelerine verilen isim ise Kürdistan’dır. Veya diğer adıyla Mezopotamya. Hint-Avrupa dili grubuna dâhil edilir. Kürdistan bölgesi kadar ismi de eskiye dayanır. Etimolojik olarak bakıldığında Kürt kelimesi KUR kelimesinden türemiştir. Kur kelimesi ise Sümerlerde DAĞ demektir.

Tİ eki aidiyeti ifade etiğinden ”Kürti” DAĞ HALKI anlamına gelmektedir. Kürt Halkı dağlık bölgelerde yaşadıklarından dolayı bu isim verilmiştir. Yine Kürtçede kuçurlara kort denilir. Bu açıdan baktığımızda Kürt kelimesinin Etimolojisi ortaya çıkmaktadır. Bir başka açıdan bakarsak Greklerde 2200 yılları öncesinde Sümercede geçen Kurti ”dağ halkına” ”Kurdienne” yani ”Kürt Memleketi” dediklerini görürüz. Evrensel Tarih gösterir ki Kürtler çok eskiye dayanan bir halktır. Ünlü Rus Tarihçi Lazarev; Kürtlerin etnik atalarının Huriler, Lulubalar, Kassiler, Karduklar ve birçok boylardır.

Eset Smart Security Güncel Keyleri 2015 ve 2017 kadar Geçerli

Eset Smart Security veya Nod32 kullanan arakdaşlar serial derdi çekmeye devam ediyorlarmış bizde onlara bir kıyak geçelim demek istedim. 2017 Yılına kadar lisanslamak için aşağıdaki kodları girmeleri yeterli. 
Demo Sürümlerden kurtulmak için alttaki keyleri , serialleri girmeniz gerekiyor arkadaşlar. Çalışmaz ise yorum bırakın direk çözelim.

Barajlar Ne Getirir ?

Salı, Mayıs 22, 2012 Yazar: ters LALE... , , , Yorum yok
Barajlar konusunda pek bilinçli bir toplum olduğumuz söylenemez. Gerçi birçok konuda önyargılarımızın ötesine geçemediğimizden olsa gerek bu konudada okumadan yazmadan, bilmeden ahkam kestiğimiz oluyor. Normal halimiz. Ama bunun değiştirilmesi lazım. Okumak bilinçlenmek bir şekilde insanlarıda bilinçlendirmek gerekiyor .

Daha öncede Munzur Vadisi Üzerine Şuracıktaki yazımda bahsetmiştim barajın neler getirebileceği konusunda . Buna birde Resimlerden bakın isterseniz. ;

BARAJ NE DEMEKTİR ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN ! 

İnstagram nedir ? Nasıl indiririz ?

Salı, Mayıs 22, 2012 Yazar: ters LALE... , , , , Yorum yok
İnstagram bir mobil fotoğraf paylaşma ve çekme programı. Bu program ilk başladığı andan itibaren mobil kullanıcıları adeta arkasına takmış ve götürmüştür.

Instagram’a şöyle bir geçmişten günümüze bakalım:
  • 6 Ekim 2010 tarihinde yayınlandı
  • Yayınlanmasından sadece 24 saat sonra #1 numaraya yükseldi
  • Haftanın en iyi iPhone uygulaması seçildi
  • 1 milyon indirmeye en hızlı ulaşan program olma rekorunu 21 Aralık 2010′da kırdı
  • 7 farklı dilde kullanılabiliyor
  • Wall Street Journal’in kapak konusu olmuş
  • Mart 2012 itibariyle 25 milyon kullanıcı sayısını geçmiş
  • Nisan 2012 itibariyle Android için olan versiyonu da sunulmuş
Bu arada instagram facebook tarafından satın alınmışdır.

otizm Nedir ?

Salı, Mayıs 22, 2012 Yazar: ters LALE... Yorum yok

  • Otizm, bir zeka geriligi degildir. Bunu ilk önce eğitimcilerin anlaması gerekir. Eskiden otizmin dahi ne olduğu bilinmezken bu insanlar bizimle beraber okudular, mezun oldular, hayata karıştılar. Gayet de başarılı yaşamlar sürdürdüler. Şimdi biliniyor ama yaşama karışmaları engelleniyor. Bu doğru değil. Otizm, toplumdan ayırarak değil, topluma katılım yolu açılarak tedavi edilebilir. Evet, otistik çocuk okuma yazmada yaşıtlarına nazaran biraz daha geri kalacak, ama yaşıtlarının ezberlemekte güçlük çektiği dizinleri bir bakışta hafızasına alabilecek. Bir yandan geriyken, diğer yandan ileri olacak. Bu yönler değerlendirilebilir ve topluma artı olarak döndürülebilir. Eğitimcilerimiz bunu görmeli ve değerlendirmelidir.

Yalnızlık !

Salı, Mayıs 22, 2012 Yazar: ters LALE... Yorum yok

Yalnızlık gece eve giderken
Siyah poşetler içinde taşıdığımız
Eve vardığımızda kanımıza hızlıca karışıcak olan alkolün
Bize yoğun olarak hissettireceği
İçimize adeta damıtılan,yalnızlık acısıdır
Yalnızlık aslın da bir ihtiyaçtır
Yalnızlık aslın da fırsat bulduğumuzda kendimize batırdığımız bir iğnedir
Acısı geçici
Ama ağlanması şart olan.

Aves !

Kıskançlık bir garip şey!

Pazartesi, Mayıs 21, 2012 Yazar: ters LALE... , Yorum yok
Kıskançlık benim hala kafamın içinde dönüp duran hala tam anlamıyla anlayamadığım bir duygu . Aslında  olmalı mı olmamalı mı konusunda bile net bir fikir üretemediğim nadir şeylerden birisi. Kıskançlık bir kere paylaşmayı ve sevmeyi bilmeyen insanların bir şekilde kendi egolarını tatmin etmeye uğraştıkları bir duygu gibi. Hani yok demiyorum bir şekilde ortaya çıkmış bir duygusal hal. her insanda vardır elbet doğası gereği . Ama bazen öyle hal alabiliyor ki insanlar bir kıskançlık mevzu bahis olduğunda birbirlerini öldürecek kadar değiştiren birşey.