Olmayan Rüzgarda Uçurtmasını kaybeden adam !

beni sana bağlayan uzaklar ...

Pazar, Ocak 20, 2013 Yazar: ters LALE... , , , Yorum yok
Uzak ve bir an ulaşılması güç olan birşeyler isteyince o kadar yakınlaşabilir ki insana. Aslında bir duvarı kaldırmak bir sandalyeden yukarıya bakıp görmek gibi bişeydir . Ben ne kadar uzakta olursam olayım sen hep kalbimde ki sığınaktasın . Kimselere gösteremediğim , kimseleri alamadığım o malum yerde . Zaman geçiyor , çoğu zamanlar intihar isteği bastırıveriyor . Gitmek ve geri dönememek . Bir anlamda kendimi çaresiz bırakmak da denebilir. Şimdi yanında olmak isteyip de olamamak gibi değil. O zaman tamamen çaresiz tamamen elleri kolları bağlanmış , belki o zaman canım daha çok yanacak . Ama bu düşünceler gün be gün içimi kemiriyorlar. Bu özlem beni öldürecek düzeye geldi. Hiçbirşey düşünecek halim yok . Sadece sana kavuşmak istiyorum.

Güneş doğuyor - roc erzeno

Cuma, Ocak 18, 2013 Yazar: ters LALE... , Yorum yok


Gökyüzünün bile ağladığı – qeder be asmên ki berbeno
Mavinin kızıllaştığı – kheweo ke beno sür
Ve hasretin bittiği bir gün düşün – jü ki peyniya hesrete qedina; roca henêne bia ra xo viri
İşte çığlıkları doğanın – qae, waxto ke zar u jibiya yabani
Güneş açtığı vakit – tici ke eşt
Karanlığı yaran ışığı – roştia ke tari qılasena a
Aydınlığı gör – rosnaiye bıvêne
Dersim’de güneş doğuyor – Dêsım de roc erzeno
Sabahın kör karanlığının üstüne – Çhike ra, sıpêdê sodıri sero
Ve analar,bacılar hep birlikte yoldaşlar – ma u way pêro pia ambazê
Kızıl açan güneşin sevinciyle halaydalar – ebe sabiyaena roci, uyo ke sür vecino, govende ancenê

Ferhat Karaağaç -2008-

Nazım Hikmet Ve Aşk Üstüne ...

Çarşamba, Ocak 16, 2013 Yazar: ters LALE... Yorum yok


Bir aşk için yapabileceğin her şeyi yaptığına inanıyorsan ve buna rağmen hala yalnızsan, için rahat olsun. Giden zaten gitmeyi kafasına koymuştur ve yaptıkların onun dudağında hafif bir gülümseme yaratmaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır.
Sen kendini paralarken o her zaman bahaneler bulmaya hazırdır. Hani ağzınla kuş tutsan "Bu kuşun kanadı neden beyaz değil?" diye bir soruyla bile karsılaşabilirsin.. iki ucu keskin bıçaktır bu işin. Yaptıklarınla değil yapmadıklarınla yargılanırsın her zaman. Bu mahkemede hafifletici sebepler yoktur. İyi halin cezanda indirim sağlamaz.
Sen, "Ama senin için şunu yaptım" derken o, "şunu yapmadın" diye cevap verecektir. Ve ne söylesen karşılığında mutlaka başka bir iddiayla karşılaşacaksındır. Üzülme, sen aşkı yaşanması gerektiği gibi yaşadın.Özledin, içtin, ağladın, güldün, şarkılar söyledin, düşündün, şiirler yazdın. "Peki o ne yaptı" deme. Herkes kendinden sorumludur aşkta.Sen aşkını doya doya yaşarken o kendine engeller koyuyorsa bu onun sorunu.Bir insan eksik yaşıyorsa, ve bu eksikliği bildiği halde tamamlamak için uğraşmıyorsa sen neyapabilirsin ki onun için? Hayatı ıskalama lüksün yok senin. Onun varsa, bırak o lüksü sonuna kadar yaşasın.
Her zamanki gibi yaşayacaksın sen. "Acılara tutunarak" yaşamayı öğreneli çok oldu. Hem ne olmuş yani,yalnızlık o kadar da kötü bir şey değil. Sen mutluluğu hiçbir zaman bir tek kişiye bağlamadın ki....Epeydir eline almadığın kitaplar seni bekliyor.Kitap okurken de mutlu oluyorsun unuttun mu? Kentin hiç görmediğin sokaklarında gezip yeni yaşamlara tanık olmak da keyif verecek sana.Yine içeceksin rakını balığın yanında. Üstelik dilediğin kadar sarhoş olma özgürlüğü de cabası....
Sen yüreğinin sesini dinleyenlerdensin ve biliyorsun aslolan yürektir.Yürek sesi ne bilmeyenler, ya da bilip de duymayanlar acıtsa da içini unutma; yasadığın sürece o yürek var olacak seninle birlikte. Sen yeter ki koru yüreğini ve yüreğinde taşıdığın sevda duygusunu. Elbet bitecek güneşe hasret günler. Ve o zaman kutuplarda yetişen cılız ve minik bitkiler değil, güneşin çiçekleri dolduracak yüreğini...
Hayatı ıskalamaya lüksün yok senin.....
Nazım HİKMET

Uydunet Sitelere Giriş Sorunu


Bu ara nedene uydunette hem bağlantı kopmaları hemde sosyal ağlara özellikle youtube ve twitter gibi sitelere girişte problem yaşadığımı farkettim. Aslında mahkeme gene engelledi sanırm diye düşündüm ama diğer arakdaşlarıma sorunca yada mobilden bağlanınca böyle bir sorun olmadığı ortaya çıktı. Sorun acaba bende mi diye gene bayağı bi kurcaladım bilgisayarımı ama sonra uyduneti arayıp arıza bile bildirdim. Şimdilik sorun yok. Nereden düzeldi onu şimdilik bulamadım. Bu Bir İstisna olabilir. Siz nasıl çözeceksiniz alt tarafta kısaca anlattım .