Olmayan Rüzgarda Uçurtmasını kaybeden adam !

Hızlıal vs HepsiBurada karşılaştırması

Pazartesi, Mart 19, 2012 Yazar: ters LALE... , , , Yorum yok
Türkiyede genel olarak alışveriş sitesi deyince benim aklıma öncelikle gelenler Hızlıal.com ve Hepsiburada.com'dur. Her iki sitede milyonlarca satış yapmışlardır bu günlere kadar. Bende her iki alışveriş sitesinde yaşadığım deneyimleri size aktarayım.

Aslında internetten alışveriş yapanlar için önemli olan şey hız, güven ve zamanında destek hizmetidir. Bende bu kriterler üzerinde durarak ve biraz daha açarak bu iki alışveriş sitesinin artı ve eksi yönleriyle beraber yazacağım.
Öncelikle Hızlıal.com ile başlıyayalım.

Hızlıal ürün çeşitliliği bakımından hepsiburada kadar olmasada ona en yakın internet sitesi. Hızlıal'ın en büyük özelliği kredi kartı kampanyaları ve bazı ürünlerde gerçekten düşük fiyat.Hızlıal destek sistemi eskiye göre biraz daha hızlı. Websitesi hepsiburada'ya göre pek fonksiyonel değil. Çoğu zaman sunucuları down oluyordu sanırım bu aralar biraz düzeldi. Sipariş verdikten sonra ne kadar 1 gün içinde kargo deselerde genelde ürünler iki gunu buluyor kargo kodu kısmı genelde ürün elinize geçince ancak girilmiş oluyor. Ticket sistemleri eskiye göre bayağı hızlı 12 saat olmadan gece dahi cevap veriyorlar. Sipariş sonrası ürünleri tek kutuda yollama alışanlıkları var. Her ne kadar siz isterseniz sizin için erken yollayacağız deselerde malesef onu beceremiyorlar. Kargo ücretleri hızlıalda hepsiburadaya göre daha düşük.Hızlıalda bir kargo ücretsiz ürün alırsanız tüm ürünleriniz için kargo alınmıyor

Artıları : Kredi kartlarına taksit ve kampanya avantajı , birçok üründe en düşük fiyatlar, hızlı destek, düşük kargo ücreti
Eksileri: Geç tedarik , Sipariş sistemi, Kargo (hepsiburadaya göre)

Hepsiburada ile devam edelim.

Hepsi burada web sitesi hızlıala göre daha fonksiyonel olarak düzenlenmiş ve daha fazla ürün çeşidi markayı bulmak mümkün.Sipariş sistemi gerçekten iyi işliyor ve bilgilendirme kısmındada devam ediyor bu. Hızlıala göre ürün açıklamaları daha fazla ve tatminkar. Kargo süreleri hızlıala göre denediğim kadarıyla daha hızlı. Ve ellerine gelen ürünleri geldiği gibi direk ayrı ayrı yolluyorlar. (bazen çile hergun kargonun gelmesi). Hepsini bir kerede de alma şansınız var. Ticket sistemi gayet iyi çalışıyor ama telefon desteği hızlıaldaki gibi var ama yok.Tel ile ilgillenen pek bulamıyorsunuz. Ürünlere yapılan iyi kötü yorumlardada sıkıntı olmuyor .
Artıları : Geniş ürün yelpazesi, hızlı kargolama,müşteri ilişkileri , ürün açıklamaları
Eksileri : Fazla kargo ücreti, Kredi kartına faiz farkı

0 yorum var:

Yorum Gönder

Yazıya yorumunu yap ;