Olmayan Rüzgarda Uçurtmasını kaybeden adam !

Memler, Memetik ve Akıl Virüsü

Cuma, Mayıs 09, 2014 Yazar: ters LALE... , , , Yorum yok

Düşünceleriniz her zaman kendi düşünceleriniz değildir. Siz düşünceleri kaparsınız-- düşünceler size, hem doğrudan diğer insanlardan hem de dolaylı olarak akıl virüslerinden bulaşır. İnsanların bu en basit fikri bilr düşünmekteki isteksizliği bugüne kadar yapılan bilimsel çalışmanın iyi bilinmemesinin en muhtemel sebebidir. İleride göreceğimiz gibi, insanların hoşuna gitmeyen fikirler pek tutulmazlar.
  Belli bir akıl virüsünden bize bulaşan programlamanın faydalı mı yoksa zararlı mı olduğunu hemen anlayamamamız ise sorunu daha da vahim hale getirmektedir. Kimse beyni yıkansın diye, Guyana'ya taşınmak ve intihara kalkışmak için bir dini örgüte katılmaz. Genç Bill Gates Harvard'da poker oynama alışkanlığına kapılmıştı. Bu onu derslerinden alıkoyduğu için zararlı bir alışkanlık mıydı yoksa okulu bırakıp Microsoft'u kurmasında ve milyar dolarlar kazanmasında etkisi olduğu için faydalı mıydı?


Evrimden , atom fiziğinden günümüze Memetik bilimi üzerine farklı düşündürüp soru soran bir kitap olmuş sorun şu ki ben bu soruların cevabını nasıl bulacam :) 
 okuyun okuyun .. 

Akıl Virüsü - Richard Brodie Pegasus yayınları 

0 yorum var:

Yorum Gönder

Yazıya yorumunu yap ;