Olmayan Rüzgarda Uçurtmasını kaybeden adam !

1 Eylül Dünya Barış Günü


Bugün Dünya barış Günü Öncelikle Tüm herkesin Dünya barış günü kutlu olsun.Size bugünün tarihinden çok barış ve savaş arasındaki ince çizgiden ve bize getirdiklerinden bahsetmek istiyorum. Savaşın ne kadar berbat birşey olduğunu anlatmak için filmler belgeseller çekmektense sadece savaş yüzünden hayatını kaybeden insanların rakamları yeterde artar. Barışın önemi işte o zaman ortaya çıkıyor.
1946 dan bugüne yaşanan bölgesel ve iç savaşlarda 25 milyona yakın insan öldürülmüş, 40 milyon’un üzerinde insan yaşadıkları topraklardan zorla çıkarılmış ve savaşların yarattığı ağır yoksulluk koşularına terk edilmiş durumda. Ve halen Dünyanın yirmi’yi aşkın bölgesinde çatışmalar devam ediyor.

Bu rakamlar vahşetin hangi boyutlarda olduğununda bi göstergesi durumunda .


Dünyada bu konuda yapılan bi kaç araştırmanın sonucunda ortada o kadar berbat bi durum çıkıyorki ortaya anlamak mümkün deil. Barış İçin günde 1$ Silahlanma için 2000$ harcanıyor. Bunlar zaten ne kadar kötü bi durum olduğunu size anlatabilmiştir umarım.

Barış diyince unutamadığım iki söz var.

Barış Artık Soytarı Bi Kelime.Her ağızda var; ama hiçbir yerde yok. Nerede bu Barış?. O, insanın icat ettiği EN GÜZEL kelime ..
Yılmaz Erdoğan


Barış dersiniz; ama savaş manasınadır. Hatta bütün savaşlar barış için yapılır. Ve herkes adil bir barış için savaşır. Ve akıl der ki, aslında savaşmıyorsanız barışmaya başlamışsınız demektir. Bir barış için yapılması gereken ilk ve belki de tek şey savaşmamaktır. Silahlar patlamaya başlamışsa orada insanın bulduğu güzel kelimeler orayı terk eder. Yılmaz Güney

2 yorum:

  1. 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun demekle de "kutlu" olmuyor açıkcası ya da barış gelmiyor. Önemli olan barış için mücadele etmek, "savaş"tan rant sağlayanların oyunlarını bozmak.

    Bu arada blogun da hayırlı olsun Hıdır'ım :)

    YanıtlaSil
  2. dediğin gibi abi kutlu olmuyor. Zaten dünyada bir barış ortamından bahsetmek de bi o kadar yalnış. barut kokusu kanı getirir kan insanları götürür .. öle bişi...

    YanıtlaSil

Yazıya yorumunu yap ;