Olmayan Rüzgarda Uçurtmasını kaybeden adam !

OPPS "diyanet" Kendine Gel


Diyanet işleri başkanı bu şahış . Açıklamalarını duyunca önce bir duraksıyorum sonra ne oluyor lan . Diye bağırasım deliresim geliyor biliyorsunuz ki birşeye yaramayacak Bir bağırma durumu. Ama ne desem içimdekini açıklayacak kadar düzgün olmayacak onun farkındayım . Laik bir ülke güya ama Laiklik’in L’sini görmek bile hayal gibin birşey oluyor . Bir defa ülkenin dini bi kurumu olması kadar saçma bi durum olamaz. Din insanın kendi içinde yaşadığı bi durumdur bi duygudur. Bunu tüm topluma yaymak nedir. Dini yönetme insanları yönlendirme çabası niye?


Fişlemenin Dini Hali “ Dini Coğrafik Harita ”
Öncelikle bu haritada ne yahu diyebilirsiniz. Bu harita kısaca insanların her türlü dini inancını tespit etmek bana göre asimile etmenin farklı bi yoluna doğru giden bi çaba. Hangi köyde Alevi , hangi köyde Hristiyan var öğrenip onlara göre bir çalışma yapmak Alevi köylerine imam yollamak gibi bir şey. İhtiyaç’tan diyor ama bu ülkede insanların düşünmeleri gereken en son şey sanırım bu olmalı. Gerçi ülkemizde öyle bir yapılanma hali başladıki din karın doyurur hale geldi . Ondan bir şey diyesim yok .

İNSAN SEVGİSİ VARMIŞŞ
Ali bardakoğlu kişisi, şahşı bunun bir fişleme değil bir insan sevgisi olduğunu vurguluyor. Ancak söyledikleriyle bile çelişir halde. Din olgusunu sadece Müslümanlık olarak algıladığı için bu fişlemenin ilerde neler getireceğini bile bilmiyor. Maraş Katliamı’nda insanların evleri işaretlenmişti. Burada Kimlik No’ları fişlenecek. Bunun kendiside farkında. Meydan okuyor gibi ama kime karşı? Müslüman olmayanları insan yerine koyduğu inancında bile değilim …


Din olgusu dışa dönük yaşanmaz. Ama ülkemizde dini kullanan kesimler açık. Ondan olsa gerek. İnsan ibadetini kendi içinde yapar . Ülkenin Dini olmaz… Dini olan bi ülkede şeriat olur. Şeriat olan yerde anayasal hukuk olmaz.Ama ülkemizde bu durum Cumhuriyet tarihinden , 60-70-80 Darbelerinde askerin kollaması ve vurgunlarla büyüyor .

1 yorum:

  1. emeğine sağlık çok güzel bi konuya değinmişsin, öyle bi hal aldıki artık ''Din-i Sömürü'' haline geldi. Herkez inancını ibadetini kendi içinde yaşamalı ama buna imkan bırakılmıyor sanırım. Dünya barışı diye çırpınıp duruyoruz ama önce kendi içimizde barışı sağlamalıyız,biz hep barışdan-kardeşlikden yanayız keşke biraz bizlerden örnek alsalar :)

    YanıtlaSil

Yazıya yorumunu yap ;