Olmayan Rüzgarda Uçurtmasını kaybeden adam !

12 Eylül ; Dersim'i İrşat - Dersim'e Yol Buldurma

Cumartesi, Ekim 27, 2012 Yazar: ters LALE... , , , Yorum yok


Ne zaman gazetelerde , dergilerde dersim ile ilgili bir yazı görsem alır saklar bir şekilde arşivlemeye çalışırım. Hani bu arşivleme sonucu o gazeteleri dergileri çok insan göremez. Dersim'e dair önemli yazıları dosyaları blogum üzerinden yayınlamaya çalışacağım şimdilik. Radikal Gazetesinde iki gündür Bir 12 Eylül suçu: Dersim'i irşat adlı dosya olarak yazılar yayınlanmaya başlandı . Yazıları Tarık Işık adlı gazeteci yayınlıyor . Yazarın Radikal'de ki tüm yazılarına ulaşmak için tıklayın.


Yazının başlığından girelim olaya İrşat nedir ? irşat müslümanların bir şekilde doğru yolu buldurma , doğtu yola sokmaları anlamını taşıdığını görüyoruz Yani analyacağınız darbe döneminde bile Dersim öteki olarak görülmüş her zaman ki gibi. Dersim38 e dair kaynaklar her zaman güncel kaynaklardan daha fazla yer teşkil etti. Daha da önemliydi ancak Dersimin 70-80lerine dair pek çok yazı ,kaynak bulunmuyor.

12 Eylül Suçu : Dersim'i İrşat Dosyası

Darbeciler 5 bin çocuğu imam hatibe sürdü


Dersim'in sürgün trajedisi 12 Eylül'de de bitmemiş. Darbeciler 5 bin Dersimli çocuğu 'vatana faydalı olsunlar' diye toplayıp imam hatiplere göndermiş.



5 bin çocuk için askerlerin ve valinin katıldığı büyük bir de tören düzenlenmişti.
12 Eylül ’ün darbeci generallerinin Dersim’e yönelik özel bir ‘adam etme’ politikası uyguladıkları belgeleriyle ortaya çıktı. Dersimli araştırmacı Mesut Özcan’ın eline tesadüfen geçen yüzlerce fotoğraf, belge ve ses kaseti, Dersim’de uygulanan ve ‘Doğu İrşat Konferansları’ olarak anılan bu politikanın parçası olarak 5 bin çocuğun ailelerinden alınıp otobüslere törenle bindirilerek Dersim dışındaki Yatılı İmam Hatip Okulları’na gönderildiğini kanıtladı.

neden neden neden aslında bırakamama nedenim

Perşembe, Ekim 25, 2012 Yazar: ters LALE... , Yorum yok

Seni Sevmekten Ne Zaman Vazgeçtim Biliyor musun?

Kötü günümde yanımda olmadığın zaman vazgeçtim.
Canın sıkıldığında benimle paylaşmadığını, kırılacak veya tedirgin olacak
olsam bile düşüncelerini açıkça söylemediğini anladığım zaman vazgeçtim.
Bana yalan söylediğini anladığım zaman vazgeçtim.
Gözlerime baktığında kalbinle bakmadığını ve bana hala söylemediğin şeyler
olduğunu hissettiğimde vazgeçtim.

olmayınca , olamayınca , yapamayınca ...

Perşembe, Ekim 18, 2012 Yazar: ters LALE... Yorum yok

     Bazen zorlama ile olmuyor bişeyler sanki , yada bana diretiyor hayat . İnsanlar istemeyince hayatında olmayı.. Daha fazla diretemiyorsun da. Diretsende bir süre sonra o duvara çakılıp kalıyorsun . Bazıları olmayınca olmuyor diyorlar . Haklılar sanırım ama bende inatçıyım belki ölene dek sürecek bir inadın devamını yaşıyorum.
     Olmayınca olmuyor işte ,  gelmek istemeyince gelmiyor,  gitmek istediğinde gidiyor ... Herşey bu kadar basit. Öyle ki dünyam olmuşken güneşimide alıp gidiyor , beni karanlıkların ve acıların içine atarak .

     Şuan en dip noktasındayım hayatımın. Hani neyi silmek isterdin hayatından ? deseler bana . İlk o gelen mesajı silmek isterdim. Üstüne de kendimi. Üstü Kalsın .

Yalnızım, suskunum, kapana kısılmış..
Yalanlar mutlu etmiyor beni . Bunuda anlasın dünyalılar !

Android İçin En İyi Fotoğraf Uygulamaları

Android işletim sistemli bir telefona Motorola Atrix ile geçiş yaptım. Herşey tatmin etti denebilir . Ancak üründe fotoğraf kalitesi bir beni memnun edemedi. Ancak çeşitli uygulamalarla telefonunuzun kamerasını biraz daha iyileştirme veya efekt vs. uygulayarak telefon kamerasına can verebilirsiniz. Şimdi size kullanabileceğiniz en iyi uygulamaları tanıtıp apk linklerini de beraber vereceğim.
Gerçekten genelde android telefonlarda stok romlarda ( fabrika romları) gelen kamera uygulamaları yetersiz kalıyor . Bu programlara bir bakalım. Hepside telefonunuza birer zenginlik katacaklardır .