Olmayan Rüzgarda Uçurtmasını kaybeden adam !

Filler tepişir çocuklar ölür..

Cuma, Ağustos 14, 2015 Yazar: ters LALE... , , Yorum yok

Bu ara o kadar çok sorunum, projem ödevim vardı ki yazasım değil yazacak vaktim bile yoktu aslında.
Ağrı diyadinde 13 Ağustos 2015 sabah saatlerinde valiye göre terörist olan 15-16 yaşlarında fırında çalışan iki çocuk öldürüldü. Görünce yok ya gene mi dememe gerek yok hergün bir bir ölüyoruz aslında. Bu olayı yazmamda ki en büyük sebep elbetteki içimizde ki insan olamayan yüzsüz ve savaş isteyen kendini bilmez milyonlarca insan... Sözlüklerle, twitterda, facebookta direk pkklı bunlar diye etiketlenmiş binlerce kez öldürülmüş tekrar tekrar sosyal medyada taranmış bu çocuklar..

Ölümleri kıyaslama yapmaya çalışanlar var. Onlarda kürttü, en iyi ölü kürt diyenler iyi olmuş diyenler. İnsan ölümlerine sevinir hale geldik. Bu sevinenler yarın öğretmen oluyor. Kendi boş beynini dolduramayan bu kişilere çocuklarımızı emanet ediyoruz. Asıl sorun bu tarz ölümlere sevinenlerdir. Nasıl bir gelecek nesil göreceğimiz ortadadır.


İnsanlar olaydan 1-2 saat sonra nihahaha teröristler öldü dedi. Sorgulamadan bilmeden etmeden direk öyargıyla olmayan beyinleriyle... Ulan gerizekalılar evet bu blogda hakaret etmeye de başladım sayelerinde.. Yapmanız gereken sorgulamak. Bu ülkeyi insanları, toprakları seviyorsanız yapacağınız tek şey sorgulamak. Devleti sorgulayın olanları , yalanları, nasıl kandırıldığınızı görün.. Gezi döneminde görmediniz mi ? İzmirde daha lise öğrencilerini saçlarından başlarından tutup yerlerde sürüklediler, Ali İsmail'i döve döve öldürdüler ( Sonra vali arkadaşları öldürmüştür dedi.. ) , nihat kazanhanı öldüren polisler sonra açıklamada bu oalyı kimsenin soruçturacağını bilmiyorduk demedi mi .. Vali kalkmış terörist diyor.. Ne ara öğrendin ne ara kanıtladın fırında çalışan cocukların terörist olduğunu ne ara öğrendin ...

Kürt değilim evet. Ama bu ülkede Kürt çocuklarını öldürmek serbest üstüne ödül bile veriyorlar. Nasıl olsa bir bahane bulunur. Yarın fırına bir Rpg roket bırakılır,  birde yelek al sana en büyük kanıt.
Bu ülkede ölen insanların değerli olup olmadığının dinine, ırkına, ideolojisine göre değiştiğine şahit oluyoruz. Ne kadar değerli olduğunu soyundan sopundan bakarak yorumluyoruz televizyonlarda, sanal dünyada..

Türkiye çocuklarını bu kirli savaşa kurban vermeye; bu lanet çatışma ölü masum bedenleri üst üste yığmaya; kelli felli takım elbiseli adamlar ölü bedenler üzerinden politika yapmaya devam ettikçe bizler insanlığımızı kaybedeceğiz.

Türklük, Kürtlük, Dinci, Ateist vsvs gibi söylemlerin insan yaşamından daha değerli bir hale geldiyse o insanların vicdanlarından söz etmek gerekir evet olmayan vicdanlarından. Böyle durumlarda insanların ölümleri kimliklerine göre yapılacaksa çünkü böyle bir siyasi kültürde insanların algıları otomatik olarak öleni kimliğine göre seçecek. Halk ölene benden mi değil mi diye bakacak. eğer ölen kendinden değilse cenazeye hakaretler düzüp tükürecek. Eeğer ölen kendindense siyasi sloganlar atacak, ölü beden üzerinden hamaset yapacak. 

Mevcut siyasal ortam değişmedikçe bu savaş değil 32 yıl 300 yıl daha devam eder. Ölenler öldüğüyle kalır . Çocuklarını bu savaşta kurban veren aileler kilit noktası bu savaşın. Onlar sorgulamadıkça, onlar bunların hesabını sormadıkça bu savaş bitmez.. 

Devlet gözüyle bakmayın lan bir olaya. Katile katil demeyi bilin. Birşey kaybetmezsiniz emin olun. Polis iki savunmasız çocugu öldürdüyse  ki şimdilik böyle görünüyor bu alçaklıktır. Örgütün gidip yatagında 20li yaşlarındaki polisi öldürmesi kadar alçakcadır. Arada bir fark yoktur. Bunu söyleyince sizde terörist olmazsınız merak etmeyin. 

cizre'de 12 yaşındaki nihat kazanhan'ı katleden polis ne demişti hatırlayalım: 

"çünkü biz bu dosyada kimsenin tutuklanacağını düşünmüyorduk" 

Sürüp gelen her savaşta çocuklar altta kaldı çocuklar öldü gelecek kirlendi. İnsanlık öldü, utanmadık o kadar bile yüzümüz kalmadı... Çocuklara şeker değil artık çelik yelek alsınlar belki korur onları o yelekler zihinlerinizdeki pisliklerden korumanın bir yolu daha bulunamadı ama..

Çocuklara kıymayın..


Kendinize İyi Bakın Cut.



0 yorum var:

Yorum Gönder

Yazıya yorumunu yap ;