Olmayan Rüzgarda Uçurtmasını kaybeden adam !

Cern Enstitüsü Ve Beklenen Büyük Patlama Şeysi


Daha öncede bu büyük patlama lafları daha yeni yeni geçerken cern enstitüsü ile ilgili ingilizce bi kaynak vermiştik(bknz.)Bugun başlayan byük patlama deneyleri ve türk toplumunun olaya bakış açısı gerçekten :) çok ama çok farklı. Bir çok kişi dünyanın yok oluşusu dedikosundan başlıyorda bilmem neler.Ki bu konuda birazcıık araştırma yapan birazcık takip edenler öyle birşey olmayacığını bilmektedirler.
Deneyde aslında fizik kuramlarıyla baslamıs ve X maddesini bulmaya çalışmakla devam ediyor. Sadece deneyde ortaya çıkacak şeylerden çok deneyi hazırlarken bile cern Enstitüsünün kulandığı teknoloji gerçekten son noktadır. 94′de sadewce bilim adamları için hazırlanan Word Wide Web Yani www diğer bi kavramla sanal dünya bununla beraber ortaya çıkmış.

Röntgen cihazları vs vs hep cernin dünyaya katkısı.Grid teknolojiside nette geniş band için öncülük etmekte ne kadar ülkemizde bilinmese bile bu konu hakkında araştırma yapan takip eden herkesi heycanlandırmaya yetmiştir.

Deneyde oluşabilecek Karadelikler ?
zaten deney sonunda karadeliklerin oluşabileceğigörülüyor.Ancak bu karadeliklerinmikroskopik ortamda anca görünebileceği ve saniyenin 10′da 23 ü anda kaybolocagı ortadadır.

0 yorum var:

Yorum Gönder

Yazıya yorumunu yap ;